Τοποθετηση Επενδυσης σε φρέατια με μικρό ανοιγμα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΧΙΤΩΝΙΟΥ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ (μικρης θυρίδας) η και  ΠΛΑΣΤΙΚΗ  ΔΕΞΑΜΕΝΗ.
 Στις περιπτώσεις που το άνοιγμα- θυρίδα περιορίζει την επίσκεψη στο εσωτερικό της δεξαμενής παρουσιάζουμε την πιο κάτω  τεχνική τοποθέτησης.

Το χιτώνιο παραδίδεται ειδικά συσκευασμένο  έτσι ώστε η τοποθέτηση του να γίνει εύκολα . Ακολουθείστε τα πιο κάτω βήματα για την εύκολη και σωστή τοποθέτηση του χιτωνίου μέσα στο φρεάτιο.
11. Τόσο στο πάνω μέρος του χιτωνίου  (πλήρωση ) όσο και στο κέντρο της βάσης,  υπάρχει ένας  κρίκος . Χρησιμοποιήστε  ένα σχοινί και δέστε  την μια  άκρη του σχοινιού  στο κρίκο της θυρίδας   και την άλλη στο κρίκο της βάσης. Τραβήξτε από το του κρίκους   έτσι ώστε να τεντώσει το χιτώνιο.Σχ.1

      2. Προσαρμόστε στο σχοινί που βρίσκεται ο  κρίκος της βάσης ένα οποιοδήποτε κανόνα (βέργα)  όσο το  βάθος της δεξαμενής  και αρχίστε να κατεβαζετε  το χιτώνιο όσο μπορείτε προς το κέντρο του  φρεατίο . ΠΡΟΣΟΧΗ !.. To χιτώνιο θα πρέπει να κατεβαίνει τεντωμένο και να οδηγείται από το κανόνα.
3.3 Όταν τερματιστεί στην βάση , προσαρμόστε στο  στόμιο ανάπτυξης χιτωνίου (αρ. σπειρ.1 με συστολή 1 σε ¾ ’’) σωλήνα παροχής αέρα και στεγανοποιήστε το με ταινία συσκευασίας .
4.        Εκκινήστε την αεραντλία και γεμίστε το θάλαμο του χιτωνίου με αέρα ,έτσι ώστε αυτός θα πάρει την φόρμα του φρεατίου ,όταν ο  μετρητής πλήρωσης της αεραντλίας δείξει  0,5bar σταματήστε την πλήρωση και αφαιρέστε στο σωλήνα του αέρα.

5.      4.  Από το ίδιο στόμιο και αφού αφαιρέσετε την συστολή πλήρωσης  , εισάγετε σωλήνα παροχής νερού ½’’  και ξεκινήστε την πλήρωση του χιτωνίου με νερό .Ο αέρας που έχει απομείνει εξέρχεται με την πλήρωση του νερού από το ίδιο το στόμιο πλήρωσης . (Σχ. 6  )
6.       5. Αφού διπλώσετε το χείλος της θυρίδας του χιτωνίου  επάνω στο στόμιο του φρεατίου  βιδωστε το το περιμετρικά με ανάλογη βίδα και ροδέλα .Σχ. 7



Σημείωση: Για χιτώνια σφράγισης διαρρηγμένων πλαστικών δεξαμενών δεν είναι αναγκαία η πλήρωση με αέρα, απλά τοποθετήστε την επένδυση σύμφωνα με το σχ.1-2-3 και γεμίστε την νερό 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκαμπτη Δεξαμενή και η Ιστορία της !...

Οικολογική Οικονομία