Tο Τεχνικό Υφασμα


Το Τεχνικό ύφασμα είναι, ένα θερμοπλαστικό υλικό με ενδιάμεση ενίσχυση πολυεστερικού πλέγματος .
Sioline_0Η εξωτερική επιφάνεια του, είναι επιχρισμένη με κατάλληλα χημικά συνθετικά υλικά, αποκτώντας έτσι κατάλληλες μηχανικές θερμικές και χημικές όπως αυτές προβλέπονται από τις εκάστοτε προδιαγραφές .
Τα θερμοπλαστικά υλικά που συνθέτουν το τεχνικό ύφασμα που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των προϊόντων μας είναι: Το (PE) πλαστικοποιημένο πολυαιθυλένιο, το χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC), το TPU και το EPDM
Το PE πλαστικοποιημένο Ύφασμα. Το βασικο χαρακτηριστικο του.... Η μεγαλη Ευκαμψια κάνοντας το  υλικό αυτο  ευρέως χρησιμοποιημένο.
fiberglass_coated_fabricΤο χλωριούχο πολυβινύλιο PVC (Vinyl-coated polyester) είναι κατασκευασμένο από ένα ενισχυτικό ύφασμα πολυεστέρα επιστρωμένο πάνω-κάτω με φιλμ PVC, χαρακτηρίζεται από την υψηλή αντοχή, στη διάτρηση, εύκολη αναδίπλωση, κατάλληλο για θερμοκρασία είναι –30C /+70 C.

TPU επιχρισμένο ύφασμα , κατασκευάζεται από πολυεστερικές ίνες με ενδιάμεσες στρώσεις καουτσούκ , επικαλυμμένο από πολυουρεθάνη Το TPU ύφασμα χαρακτηρίζεται από το μικρό βάρος, την υψηλή αντοχή στη διάτρηση, την ακόμη πιο εύκολη αναδίπλωση την ισχυρή περι-βαλλοντική καταλληλότητα, και με εύρος θερμοκρασίας –50C /+80 C. Καταλληλο για μεταλλικά και τα φυτικά έλαια, υγρα τροφιμα και πε-τρελαιοειδή προϊόντα

EPDM Είναι ελαστομερες είδος συνθετικού καουτσούκ, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα των εφαρμογών. Το Ε αναφέρεται στο αιθυλένιο, Ρ στο προπυλένιο, D στο διένιο και το Μ αναφέρεται στην ταξινόμηση με προδιαγραφή ASTM D-1418. Εχει καλη αντοχή στη φωτιά, εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη και όζον, και είναι κατάλληλο για εύρος θερμοκρασίας -45 º C έως 130 º C.
Διατηρεί την ελαστικότητά του σε χαμηλή θερμοκρασία και ανθεκτικό στην κρούση ,εξαιρετική αντοχή στην αλκαλική και όξινη βροχή Η επαφή του με μεταλλικά και τα φυτικά έλαια τρόφιμα και πετρελαιοειδή προϊόντα, πρέπει να αποφεύγεται.
Πέραν αυτών των τύπων υπάρχουν ακόμη αρκετοί τύποι τεχνικών υφασμάτων για πιο εξειδικευμένες εφαρμογές όπως κατασκευασμένα από αραμίδια , ελαστομερη, φθοροπολυ-μερεις ενώσεις , νάιλον , πολυαμίδιο, ολεφίνες , πολυολεφίνες, στυρολίου ακρυλονιτριλίου (SAN), fiberglass γυαλί, γυαλί E ή S-υάλου.
Και για χρήσεις πιο ειδικευμένες όπως στην αεροναυπηγική, διαστημική τεχνολογία .κλπ. παράδειγμα , το ύφασμα από HYTEX® 700 Kevlar®-Glass κατασκευασμένο και πιστοποιημένο για πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και 2760 °C!....

986297_medium

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τοποθετηση Επενδυσης σε φρέατια με μικρό ανοιγμα

Η εύκαμπτη Δεξαμενή και η Ιστορία της !...

Οικολογική Οικονομία